zaterdag 29 september 2012

HART van SEDUM

De herfst biedt vele decoratiemogelijkheden. De hortensia's zijn gedroogd en daar kunnen mooie kransen van gemaakt worden. Wat ik ook erg mooi vind en wat zeer lang goed blijft is sedum. De bloemrozetten zijn al mooi als ze nog groen zijn en nu in de herfst kleuren ze van licht roze naar donker roze. Ik heb ze gestoken in een hart.

zondag 23 september 2012

WORTELTAART

Nu de herfst weer zijn intrede heeft gedaan, is een heerlijk gekruide worteltaart. De wortels en de toegevoegde walnoten komen uit eigen tuin.
De taart is bestreken met iets gezoete roomkaas (Monchou) en versierd met marsepeinen worteltjes. Uit deze taart kunnen twaalf flinke punten gesneden worden.

vrijdag 7 september 2012

OP DE MARKT




Vorige week zaterdag stond het Hofje van Harkstede op de kunst- en hobbymarkt in Slochteren. Dat was de eerste keer dat we standhouder waren op een markt. Voor morgen zijn we uitgenodigd voor de oogstmarkt in Schildwolde. Helaas zijn we verhinderd, maar we zijn zeker aanwezig op de herfstmarkt in Harkstede op 6 oktober. Vanwege de vele positieve reacties in Slochteren, verheugen we ons op de volgende markt. Omdat dagelijks de bloemenkraam aan de hoofdweg staat, is er inmiddels een bepaalde bekendheid ontstaan. Het was erg leuk om te constateren dat vele mensen wel de bloemenkraam kenden, maar niet de eigenaar. Bij de kennismaking met belangstellenden werd meerdere keren opgemerkt, dat men blij was een gezicht bij de plantenkraam te kunnen koppelen.