zondag 26 januari 2014

SNEEUW

Tot nu toe wisselde het weer zodanig dat je dan het gevoel had nog in de herfst te zitten met veel regen en wind of dan alweer in de lente zat met hoge temperaturen en een zonnetje. Vandaag is het toch overduidelijk geworden. We zitten nog volop in de winter en die heeft het hofje vandaag in een dikke laag sneeuw gehuld.

Dat deze sneeuw niet snel zal wegsmelten, moge duidelijk zijn bij het kijken op de thermometer in de tuin die zo'n -5 C aanwijst. Integendeel, er wordt nog meer sneeuw voorspeld in het Noorden.  

Dat dieren ook verschillen qua karakter is wel bekend en ook bij kippen is dat merkbaar. Wil het gros van de kippen absoluut niet naar buiten, deze kip was niet te houden en liep zeer nieuwsgierig door iets wat 'ie nog niet kende: sneeuw. Al snel kwam zij er achter dat dit niet haar favoriete kostje is en zij snelde dan ook weer terug naar het kippenhok waar de rest zenuwachtig, maar vol bewondering voor zoveel moed op haar zaten te wachten.
Bij het rondkijken waar je mooie foto's van kunt maken om twee seizoenen te bundelen, vind ik deze combi wel illustratief: de rozenbottels van de herfst gehuld in een laagje sneeuw.

Nadat alle dieren waren gevoerd , het drinkwater was ontdooid en de foto's waren genomen, was het ook voor ons weer tijd snel naar binnen te gaan om de handen en voeten te warmen. En ach, voor eventjes is dit weer wel aardig, maar ik kijk echt uit naar de lente, waarin we weer volop in de tuin aan de slag kunnen. 


2 opmerkingen:

 1. Sneeuw? Het is niet geloven! Hier in Zeeland gewoon saai somber weer. ik heb genoten van je winterfoto's.

  Groetjes,

  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echt winter!
  Hier is het nog steeds zoals iedere keer, hooguit een beetje kouder.
  Volgens mij is het gebleven bij de drie noordelijke provincies.
  Geniet ervan!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen