dinsdag 25 februari 2014

DUBBELE CIJFERS

Al een paar dagen hebben we in de middag temperaturen in de dubbele cijfers gehad. Daarmee kwamen veel voorjaarsplanten al vroeg in bloei, zoals dit vrolijke primulaatje
 De pollen van de paarse kersroos doen het ook goed in de pluktuin in tegenstelling tot de witte. Ik zal ze binnenkort maar eens wat kalk geven en een extra laag compost.
 De azalea die ik het meest waardeer, omdat die zo vroeg in het jaar bloeit is deze lilakleurige.
 En natuurlijk staan de pollen sneeuwklokjes heerlijk in het voorjaarsbriesje te schommelen. De pollen worden al weer zo dik, dat ik ze aan het einde van de bloei zal opdelen. Van deze simpele bloemetjes krijg je toch nooit genoeg.
 Ook longkruid is zo'n doodgewoon plantje, maar draagt wel bij aan het vroege lentegevoel. Over een week of twee zullen de stengels zodanig lang zijn, dat ze mooi op een vaasje kunnen.
 De schijnhazelaar doet ook al twe weken braaf mee.
 Het duurt nog een hele tijd voordat de sedum bloeit, maar als de eerste bladrozetten weer uit de grond komen, dan lijken het net bloemen.
 Ook het nieskruid doet zijn best om een imposante stengel met groengele bloemen te produceren. Nog even en dan is die ook op zijn mooist.
 Wie van de eerste bloemen in de tuin kan genieten, viert daarmee heimelijk echt het nieuwe jaar! Een dubbel cijfer voor deze prachtige dagen.

1 opmerking:

 1. Wat geweldig he! We hebben meer een zomerwinter dan een echte winter.
  Ik moet er steeds om denken dat ik de planten op mijn balkon vaker water geef, dan normaal in deze tijd.
  Die vetplant heb ik in een pot, maar bovengronds gaat hij snel dood met een beetje vrieskou 'snachts. Ik heb hem nu nog binnenstaan, maar hij groeit al weer flink aan.
  Geniet er veel van!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen