zondag 27 april 2014

PAARDENBLOEMENGELEI

De aardbeien staan in bloei en de stengels van de rabarber worden steeds dikker, maar het duurt nog zeker een maand voordat ik daar jam van kan maken. Wat ik vorig jaar al wilde uitproberen, maar toen te laat wat mooie recepten vond, was van paardenbloemen jam maken. Op dit moment staan de weilanden vol paardenbloemen en ook een stuk onontgonnen stuk achter in de tuin. Omdat ik weet dat deze geen kunstmest hebben gehad en niet blootgesteld zijn geweest aan insecticiden, ben ik aan het plukken gegaan.
Het is nog een hele klus om 400 paardenbloemen te plukken en daarna die van de kontjes te ontdoen, maar dan heb je ook voldoende om na een uurtje koken en 24 uur bewaren er een honingachtige gelei van te maken.
Paardenbloemen blijken allerlei viraminen te bevatten als B1, B2, B3 en C en schijnt goed te zijn voor de werking van de lever, is vochtafdrijvend en is goed voor de spijsvertering. Dus op naar het weiland om zelf aan de slag te gaan (het recept vind je onder de knop recepten) of makkelijker, kom even langs bij de plantenkraam.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten