zondag 25 maart 2012

ZAAIEN, ZAAIEN, ZAAIEN

In de pluktuin is het nu erg druk. Heel veel eenjarigen kunnen nu voorgezaaid worden. Ik begin altijd met de eenjarigen die ook enige kou kunnen hebben, de winterharde: zoals ridderspoor, juffertje in 't groen, goudsbloemen, enz. Daarna komen de half winterharde eenjarigen, zoals cosmea en siertabak. Voor het zaaien gebruik ik plastic fruitbakjes met deksel uit de supermarkt. Deze bevallen mij uitstekend. De grond droogt door het dekseltje minder snel uit en je kunt makkelijk bepalen hoeveel bakjes je van welke soort je wilt hebben.

Ondertussen komen steeds meer planten in bloei, zoals deze blauwe hyacinth.
Ook de Azalea, een van de vroegst bloeiende laat zijn eerste bloei al weer zien.
Vorig jaar kreeg ik van mijn vader de bol van een keizerskroon. Ook deze begint schoorvoetend te bloeien. De geur van de knol zou mollen op afstand moeten houden. Waarschijnlijk moet ik daarvoor meer bollen aanschaffen, want deze ene heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.
 
Nog een paar warme dagen en dan barsten ook deze tulpenknoppen open.
 Niet alleen genieten wij met volle teugen van de lente. Al heel vroeg in de ochtend fluiten vogels luid bij het slaapkamerraam. De reebok avhter in het weiland doet zich te goed aan elk fris blaadje gras dat hij kan vinden.
Zijn twee drachtige dames doen het wat rustiger aan. Die krijgen het straks nog zwaar genoeg als de jongen worden geboren. Geen opmerkingen:

Een reactie posten