zondag 24 juni 2012

ZOMER, waar ben je?

Hoewel de zomer nog maar drie dagen oud is, bekruipt mij het onrustige gevoel dat we misschien wel weer eenzelfde zomer zouden kunnen verwachten als vorig jaar. Toen deed de herfst ook al zijn intrede in juli met uitzondering van een paar mooi zonnige dagen. Kijkend naar de 14-daagse verwachtingen op de Buienradar lijkt dit wisselvallige weertype voorlopig nog te blijven.

De bloemen in de pluktuin hebben daar echter niet onder te lijden. Ze wijzen je er dagelijks op dat het toch echt zomer is. De lupinen en riddersporen zijn op dit moment zeer overtuigend. Ook de zeekool pakt met zijn prachtige witte wolk met delicate bloementjes de aandacht.
De bosjes bloemen op de plantenkraam geven ook een steeds grotere variatie aan plukbloemen. De boeketten worden nu samengesteld met o.a. duizendschoon, ridderspoor, lupinen, zeeuws knoopje, zwarte en blauwe korenbloemen en puntwederik voor een geel accent . 

Het is nog even wachten op de eenjarigen, want die hebben wel een achterstand opgelopen door het koude voorjaar. Ook de pompoenen en de courgetteplanten hunkeren naar hogere temperaturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten