zaterdag 14 juli 2012

PLUKTUINBLOEMEN

Deze en de komende maanden zijn wel de hoogtepunten van het jaar in de pluktuin. Alles komt geweldig tot bloei. Het is dan ook erg leuk om steeds weer nieuwe boeketten samen te stellen door de grote variatie. Op de bloemenkraam vinden die gretig aftrek. Sommige belangstellenden komen aankloppen om te kijken of ze zelf bloemen kunnen plukken in de tuin. Helaas is het nog niet, zover, maar dat is in de toekomst wel de bedoeling. Er moet eerst nog voldoende aangeplant worden, zodat er ook voldoende geplukt kan worden. Vooralsnog moet je het doen met de opbrengsten die op de bloemenkraam langs de hoofdweg in Harkstede staan. Een voorproefje dus van wat komen gaat.

Op dit moment staan er dus weer mooie boeketjes die 's ochtends in alle vroegte zijn geplukt.
Dit boeket bestaat o.a. uit witte roos, phlox, kattenstaart, gipskruid met heerlijk ruikende bloemen van de Italiaanse oregano.
In dit boeket zitten o.a duizendblad, zwarte korenbloemen, witte lupinen, witte phlox en de geur wordt bepaald door de rode monarde.

Ook zijn er volop biologisch geteelde goudsbloemen (Calendula) verkrijgbaar. Deze kun je natuurlijk gezellig op een vaasje zetten, maar je kunt de bloemblaadjes ook gebruiken voor in salades. Gedroogd kun je ze verwerken in crèmes, zalfjes zeepjes voor een genezend en verzachtend werking van de huid. De gedroogde bloemblaadjes zijn ook nog eens te gebuiken als theeblaadjes. Een uitzonderlijk multifunctionele bloem, dus.

2 opmerkingen:

 1. Ah wat mooi allemaal ... als ik in de buurt zou wonen kwam ik heel vaak langs je Bloemenkraam!
  Groetjes,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige boeketten .Zo jammer dat ik niet in de buurt woon ,ik zou heel erg veel bij jullie bloemen kraam te vinden zijn .Niets vind ik heerlijker dan een huis vol mooie vrolijke bloemen!!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen