woensdag 1 augustus 2012

OOGSTEN in de PLUKTUIN

Door het koude en natte voorjaar komt alles in de pluktuin maar langzaam op gang. De frambozen dragen veel maar moeten nog rood kleuren. De late aardbei Ostara is later dan anders en de courgettes beginnen nu pas te komen, omdat het voorzaaien maar moeizaam ging. Toch lijkt de oogst veelbelovend, al zou je dat niet kunnen afleiden uit de foto hieronder van de eerste eenzame gele courgette.
Wat al maanden goed gaat zijn de bloemen uit de pluktuin. Emmers vol worden er elke ochtend geplukt en staan dan op de bloemenkraam. Hieronder een voorbeeld met phloxen, kattestaart, cosmea en lobelia.

Wat niet verkocht wordt, zet ik 's avonds in een vaas in huis, maar het is al een paar weken een kale boel. Ondertussen ben ik de pluktuin aan het uitbreiden met vooral meer vaste planten en bloemen die vroeg in het voorjaar bloeien.
Tegelijkertijd oogst ik zaden voor extra planten en om op de bloemenkraam aan te bieden. Een heel gedoe: het knutselen van de zaadzakjes en het schonen van de zaden. Maar toch wel leuk om ze in het bakje te zien dat eigenlijk voor theezakjes bedoeld was.

2 opmerkingen:

 1. ....Eerst even zoeken waar Harkstede ligt...
  en ik heb het gevonden,''beetje'' uit de richting...helaas,anders kwam ik vast en zeker dagelijks naar je kraampje voor vers geplukte bloemen of ander home made lekkers.

  Maar ik doe op afstand wel hele leuke idee├źn op en geniet van je mooie posten met aantrekkelijke foto's!! Hartelijk dank:-)

  Ben met veel interesse en plezier volger geworden.

  Lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig blog heb je! Ik heb je toegevoegd aan mijn links, hopelijk genieten veel meer mensen van je mooie blog!

  BeantwoordenVerwijderen