zondag 14 oktober 2012

HEERLIJKE HERFST

Het is volop herfst en in de tuin is de periode van genieten nu volop aangebroken. Je kijkt terug op wat het seizoen heeft gebracht en je maakt voorbereidingen voor volgend jaar. Zo moeten de laatste pompoenen geoogst worden en de bloembollen voor het voorjaar de grond in. De laatste frambozen worden geplukt en de nieuwe fruitbomen worden geplant om volgend jaar nog meer in te kunnen maken van de opbrengst. De hortensiabloemen hangen te drogen of verkleuren aan de struik.

De vaste planten worden gescheurd, zodat er volgend jaar nog meer is te plukken. De callicarpa hangt zwaar voorover door de vele paarse besjes.
De zon wordt afgewisseld door stevige regenbuien.  Het gras krijgt zijn laatste maaibeurt en het uitgetrokken onkruid blijft voorlopig weg. Heel langzaam komt er een serene rust in de tuinwerkzaamheden en wat er aan groente geoogst wordt, zoals bietjes, worteltjes en truffelaardappelen hebben een volle warme smaak. Ook de stoofpeertjes die op het fornuis staan te koken in de kruiden en de rode port, horen bij een heerlijke herfst.In de tuin vond ik een krans van paddenstoeltjes.
Het is herfst en dus is het puur genieten. .

1 opmerking:

  1. In jouw tuin is het volop herfst, de kleuren zijn prachtig en de natuur maakt mooie dingen, zoals de paddenstoelenkrans...puur genieten dus.

    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen