zaterdag 8 december 2012

WINTER IN DE PLUKTUIN

Konden we tot vorige week nog opruimen, spitten en bladharken. Dit weekend is het complete rust in de pluktuin. Vannacht heeft het streng gevroren en vanochtend om 9.00 uur stond de thermometer nog op -8,5


 Maar het zonnetje scheen prachtig tussen de bomen door over het weiland van de paarden.

Ook datgene wat nog enige kleur geeft aan de tuin, zoals de Callicarpa, zag er mooi berijpt uit. Binnenkort zullen de besjes wel verdwenen zijn, want de merels en lijsters genieten er op dit moment volop van.
Ook de bloemen van de Viburnum, die in de winter vertederend bloeien staan er nu verkleumd bij.
 Misschien ook wel een beetje jaloers op de overtrekkende vlucht ganzen, die wel de keuze hebben naar warme oorden te trekken, maar  uiteindelijk niet verder gaan dan het volgende weiland waar nog iets voedzaams te vinden is.
En zo probeert iedereen zijn draai weer te vinden bij gewijzigde weersomstandigheden. Mijn werkzaamheden zijn nu ook verplaatst naar binnen, waarbij ik de verdere voorbereidingen voor de wintermarkt ga treffen voor volgende week zaterdag.

1 opmerking:

  1. Hier en daar nog 'n enkele kleur in de tuin te bespeuren.....een gift van moeder natuur en extra blikvanger in deze witte wereld.

    Goh.....lag Groningen maar wat dichter bij het Brabantseland,kwam ik zeker 'n kijkje nemen op die winterse markt,kan me voorstellen dat het heel sfeervol moet zijn,zeker bij de stand van:Hofje van Harkstede.

    Succes met alle voorbereidingen en fijn weekeind!!
    Liefs,Ger

    BeantwoordenVerwijderen