zondag 17 februari 2013

TUINBONEN

Eén van de eerste zaden die in het hofje de grond ingaan, zijn de tuinbonen. Meestal zaai ik al eind januari, maar vanwege de aanhoudende vorst is het half februari geworden. Ook nog mooi op tijd. Om het ontkiemen wat te versnellen heb ik een deel vanochtend in bakjes met lauw water gezet, zodat ze morgen in potjes kunnen. 
Tuinbonen in de week
De tuinboon 'Aguadulce à très longue coss' kan wel nachtelijke kou verdragen en kan zelfs tot april gezaaid worden. Vroeg zaaien heeft als voordeel dat je de luizen in de late lente te snel af bent en de plant blijft bij kou ook mooi compact.

De andere soort die ik zal planten is de fijnere 'Listra', die een goede oogst beloofd te geven en geschikt is om in te vriezen. De meeste zaden komen overigens van www.vreekenszaden.nl en heb ik voor de kerst besteld.
2 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen, ben erg nieuwsgierig naar wat de oogst straks gaat opbrengen, ga je blog dus volgen.

  Doei Doei Greet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk blog heb je, prachtig zo'n pluktuin.Ik woon in Frankrijk op het platteland en heb veel rozen in de tuin (zelf geplant. Nu eerdaags de kleine viooltjes weer in het gras, ze zijn al even geweest, maar het is nu te koud voor ze.
  Leuke tips heb je allemaal,

  groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen