vrijdag 10 mei 2013

KIPPETJES

We wonen nu drie jaar in het hofje, maar wat nog steeds aan het geheel ontbrak, waren een aantal gezellige kippetjes. Het kippenhok stond er maar leeg te staan en na lang beraad en zoeken op internet naar kippenrassen hadden we een paar weken geleden de knoop doorgehakt. Er komen kippen in twee soorten: de Antwerpse baardkrielkip van de kleur kwartel en grote Auracaners. Beide soorten zijn uitgezocht vanwege hun eieren. De eerste legt kleine kwartelachtige eitjes en de tweede legt groen/blauwe eireren. Het Auracanerei zou bovendien minder chlorestorol bevatten, maar daar heb ik op internet geen wetenschappelijke onderbouwing van kunnen vinden.

Toen begon het zoeken en speuren naar de soorten. Vandaag konden we eindelijk de Antwerpse baardkrieltjes ophalen: 6 hennetjes en een haantje. Ze zijn ontzettend schattig en handtam. Nu maar hopen dat geen roofdier ze in de gaten krijgt en dat onze Jack Russell ze met rust laat. Deze laatste zal nog wel enige coaching nodig hebben.

2 opmerkingen:

 1. Kippen hebben altijd zoiets rustigs als ze zo lekker lopen te scharrelen en te pikken.
  Ze zien er mooi uit.
  Ik hoop dat jullie e veel plezier aan hebben!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O heerlijk kippetjes! Hier komen ook binnenkort kippen (over een maand of 2 waarschijnlijk) maar een hok moet eerst nog gemaakt worden....Ben benieuwd naar de eieren maar daar komt vast wel eens een keer een foto van!

  Groetjes martine

  BeantwoordenVerwijderen