zaterdag 11 mei 2013

VRUCHTBAAR

De lente kenmerkt zich door vruchtbaarheid. ´ s Morgensvroeg is het een levendigheid van jewelste door de vogels dIe druk bezig zijn nestjes te bouwen, het broedende vrouwtje te voeden of jongen groot te brengen.

De grootste droogte is weer voorbij en de regen heeft ervoor gezorgd dat het zaad dat op vochtigheid lag te wachten, nu massaal de grond uitspruit. De planten staan er na een regenbuitje weer stralend fris bij, zoals deze lupinen in de pluktuin.
Het komt allemaal aardig tot wasdom en binnenkort zal dan ook de plantenkraam weer gevuld zijn met planten en huisgemaakte produkten uit eigen tuin.Voordat de kraam weer gevuld kan worden met o.a. pompoenen is een gedeelte in de pluktuin weer onkruidvrij gemaakt. Een maagdelijk stukje vruchtbare grond vraagt dringend om beplant te worden, wat deze week zal gebeuren.
Om te benadrukken dat deze periode de tijd is van de vruchtbaarheid, laat ik de twee eitjes zien die de Antwerpse baardkrielkippetjes vandaag al hebben gelegd. Ik heb ze gisteren opgehaald en ik veronderstelde dat het zeker een paar dagen zou duren, voordat een eitje gevonden zou worden. Vanmiddag lagen er al twee in!!!
eitjes  van de Antwerpse baardkrilkip i.v.m een gewoon kippenei (mediumformaat)

2 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er weer mooi uit en zo leuk die kleinte eitjes! Ik heb sabelpootkrieltjes, ook zo leuk en geven ook kleine eitjes.

  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig die eerste kleine eitjes. En als ik de reactie van Janny zie, wat een namen hebben al die beestjes!
  En ja, het voorjaar breekt nu goed door, al is het wat laat.
  Ben heel benieuwd wat er straks uit het kale stukje tevoorschijn komt.
  Veel succes en een mooi weekend!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen