maandag 22 juli 2013

HOOGZOMER

Met deze hitte is het goed toeven, maar niet in de tuin. Door 's ochtends vroeg op te staan en dan wat te doen, lukt het nog om de tuin bij te houden. Het meeste onkruid is omgeschoffeld en ligt te verbranden in de zon. Voor het eerst heb ik het gevoel dat het onkruid het dit jaar gaat verliezen. Om het straks wat effici├źnter aan te pakken, worden er in de pluktuin de komende week bakken gemaakt van ge├»mpregneerd hout. Dat werkt toch makkelijker. Ik heb ervooor gekozen plantbakken van 3.60 bij 1.20 te maken met op elke hoek een paal van 1 meter waar steungaas aan bevestigd kan worden. Het resultaat laat ik binnenkort wel zien.

Ondertussen kan er dagelijks 3 tot 4 emmers vol bloemen geplukt worden, die op de plantenkraam worden aangeboden.

Op dit moment zijn het o.a. de rozen, monarde, komkommerkruid, rudbeckia, kattenstaarten, phloxen, sedum, leeuwenbekken, Annabelhortensia's waaruit de boeketjes worden samengesteld.
Ook de lathyrus bloeit nu weer en die vindt op de plantenkraam gretig aftrek. De geur is onovertreffelijk heerlijk. Ook deze roos doet het uitstekend op de vaas.

Niet alleen hebben wij het druk in de tuin. De kippetjes lopen ook de hele dag te scharrelen en te fladderen op zoek naar  zaadjes, wormpjes en ander klein kruipend lekkers. De kloek loopt als een parmantige schooljuffrouw haar jongen de geheimen van de tuin te leren. Kan nou niet bepaald zeggen dat deze drie weken oude kuikens groeien als kool.
  Maar leergierig, levendig en schattig zijn ze wel. Omdat de kippen de hele dag los lopen, vind ik zo nu en dan eens een eitje verstopt onder een blad. Tegen de tijd dat ze weer langer in het hok bivakkeren, zullen er weer kakelverse eitjes op de plantenkraam te vinden zijn.

1 opmerking:

 1. Prachtige boeketten kun je samenstellen uit je tuin!
  Ik hoop dat ze in de hitte een beetje overleven.
  Dat kleine grut ziet er wel aandoenlijk uit!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen