donderdag 17 mei 2012

HEMELVAARTSBOEKETTEN

Het was een heerlijke hemelvaartsdag om in de tuin te werken. Omdat er vannacht nog vorst aan de grond wordt verwacht, zijn vandaag de eenjarigen nog niet in de pluktuin geplant. Het zou zonde zijn van al het gezaai en het vele verspenen om ze vervolgens dood te laten vriezen. Na vannacht gaat het volgens de voorspellingen goed met de nachttemperaturen, dus dan wagen we het er maar op.

Er was overigens verder ook genoeg te doen. Het onkruid heeft het in de pluktuin enorm naar z'n zin, dus dat vroeg wel de nodige aandacht. Er wordt niet gespoten, maar alles wordt handmatig verwijderd door te trekken, te schoffelen en te harken. Een heel gedoe, maar als je dan 's ochtends in alle vroegte weer een boeket bloemen plukt, dan weet je weer waarvoor je het doet.

Bloemen uit de pluktuin
In de komende twee weken bestaat het aanbod van bloemen uit de pluktuin vooral uit o.a. tuingeraniums in vijf verschillende kleuren, akeleien in diverse kleuren en longkruid. Op de foto een voorbeeld van een dergelijk samengesteld boeket, dat op de plantenkraam te koop is.

Hemelvaartsboeket
Behalve met slecht weer staat verder iedere dag de plantenkraam weer bij de weg met een gevarieerd aanbod van vaste planten en eenjarigen, groenteplanten en bloemen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten