dinsdag 1 mei 2012

VERGETEN GROENTEN NIET VERGETEN

Hoe erg vergeten zijn vergeten groenten? Niet dus. Op steeds meer locaties vind je de zogenaamde vergeten groenten terug. Opvallend is dat ze meer bij de specialist te vinden zijn, maar bij de grote supermarkt zie je bijvoorbeeld ook pastinaken in het schap liggen. Sommige 'vergeten groenten'heb ik echter nog nooit bij de supermarkt gevonden, zoals de palmkool
Palmkool
Ook snijbiet ontbreekt in het supermarktassortiment, terwijl deze in verschillende kleuren voorkomt. Zowel de snijbiet als de palmkool zijn zeer decoratief en doen het ook goed in de bloemenborder. Mocht je echter niet over een tuin beschikken, dan kunnen ze ook altijd in een pot op het balkon geplant worden.
Rode snijbiet
Toch wel leuk om van je balkon te oogsten. Pluk de bladeren die je nodig hebt en de plant groeit gewoon verder. En als je toch zo bezig bent, vergeet dan ook niet een aantal planten van de pluksla en rucola. Ook hier kun je blaadjes van plukken en de plantjes poduceren daarna weer nieuwe.
Kardoen is eveneens een prachtige meerjarige vergeten groenteplant met zijn grote grijze bladeren en een prachtige op artisjok lijkende bloem. Hij kan wel 1.50 m hoog worden. Van deze plant zijn de bladeren een delicatesse en de bloem maandenlang een decoratie op de vaas.
kardoen
 Ben je ge├»nteresseerd in palmkool, snijbiet en/of kardoen, kom dan eens langs bij de plantenkraam, waar je o.a.deze groenten als plantjes kunt vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten