zaterdag 12 mei 2012

OPEENVOLGENDE BLOEI

In een pluktuin moet het jaarrond iets te beleven zijn. Zo is opeenvolgende bloei daarbij een belangrijk criterium  om continue iets uit de tuin te kunnen halen om het huis op te fleuren. Vooral de winterperiode is dan een grote uitdaging. Op dit moment volgt in de pluktuin het ene bloeisel het aander in rap tempo op. Nu de laatste tulpen zijn gekopt, wordt de grond bedekt met vergeet-me-nietjes.
Vergeet-me-nietje












Ook de Viburnum tinus, de sneeuwbal of ook wel Gelderse roos genoemd, laat zich van zijn beste kant zien. Op dit moment hangt deze zwaar beladen met prachtige roomkleurige ballen.











Als onderbegroeiing bij de sneeuwbal zou je kunnen opteren voor de ajuga reptans. Op dit moment bloeit deze ook en met zijn dichte tapijtachtige bodembedekking wordt het onkruid aardig geweerd.











's Avonds is het heerlijk om de geur op te snuiven van de in bloei staande brem. Langs deze cultivar kan ik niet vaak genoeg langslopen.











Een plant die in ieder tuin zou moeten voorkomen is eigenlijk ook de donkerrood bloeiende tuingeramium. Deze variant heeft prachtige getekende bladeren en is daardoor het hele jaar aantrekkelijk. Op de vaas houdt deze het ook wel een dikke week vol.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten